Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 10-02-2024   (Kina)

Kinesisk Nytår - Dragens år

Det kinesiske nytår følger månekalenderne og falder derfor på en forskellig dato fra år til år , men altid i jan eller feb.
Kinesisk nytår falder på den anden nymåne efter vintersolhverv. Nymåne er det tidspunkt hvor månen befinder sig mellem solen og jorden og derfor ikke synlig fra jorden.
Kinesisk nytår er også kendt som Spring Festival og er den vigtigste festdag i Kina, hvor man fejrer det nye års komme. På Nytårsaften samles familiemedlemmer fra nær og fjern til et overdådigt måltid og aften afsluttes med knaldfyrværkeri for at skramme onde ånder bort.
Spring festivallen varer 14 dage og afsluttes med Lanterne Festivallen ( den 15. dag i måne kalenderen), hvor husene dekoreres med farverige lanterner og der spises specielle retter. De første syv dage efter nytår har alle en uges ferie.
Den kinesiske stjernetegn cyklus følger tolv forskellige dyr - og i 2024 går kineserne ind i Dragens år. Dragen er et overordentlig positiv dyretegn i kinesisk tradition. Dragen er magtfuld, energisk fuld af vitalitet men forbindes også med realisme , romantik og repræsenterer den fuldendte leder. At være født i et dragens år anses derfor som særligt ønskværdigt. Det er derfor også spændende og se, om Kina vil opleve en stigning i fødselstallet i 2024..?

Kilder / læs mere:
1) Kinesiske stjernetegn - de tolv dyr
2) Year of the Dragon
Oprettet d. 20-02-2024