Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 16-08-2023   (Kina-Vesten)

Lars Løkke i Beijing

Onsdag d. 16. aug. ankom Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen til Shanghai for at genforhandle en ny strategisk samarbejdsaftale med Kina.
Oppositionen (eksl. Konservative og Radikale) var straks ude og kritisere det som man kaldte 'Løkkes knæfald for Kina' .
I Debatten på P1 samme dag, diskuterede man Danmarks forhold til Kina. Her blev ikke sparet på hysteriet. Morten Messerschmidt fra DF udtalte blandt andet:
Vi var blåøjede - vi har skabt et økonomisk og militært monster, som er en trussel mod alle de lande vi deler interesser med" Messerschmidt gav i den videre debat følgende karakteristik af Kina
Kina er en beskidt og brutal nation ... en bølle stat .. et kommunistisk monster
Sascha Faxe, udenrigsordfører for Alternativet støttede i det store hele op om Messerschmidts karakteristik af Kina, og tilføje at
"Kina begår Folkemord, har besat et land ( Tibet) og truer med at angribe Taiwan" og kaldte videre Lars Løkke for "en posterboy for Kina, og dermed medunderskriver på de overgreb Kina begår på befolkningen"
Sascha fremhævede at det er vigtigt at vi er transparente omkring hvilke værdier vi er med til at undertrykke.
Nick Hækkerup, direktør, Bryggeriforeningen, fremhævede i sit indlæg at vi er nød til at forhold os til verden , sådan som den er. Sammen med Corydon stod han for en fornuftens stemme i en debat som var uhyre følelsesladet og alene baseret på stereotype forestillinger om Kina og absolut ingen konkret viden om Kina. Det kunne være interessant at høre hvorvidt de anti-kinesiske debattører overhovedet havde besøgt Kina.
Vi lever nu i en tid hvor alle negative , nedladende og dæmoniserende påstande om Kina er fuldt legitime og ikke bliver modsagt endsige bevist eller dokumenteret.
Verden har nu delt sig mellem "de Gode og de Onde" - vi hører naturligvis til den første kategori og Kina til den sidste

Kilder / læs mere:
1) Løkke i knæfald for Kina? på DR P1
2) Løkke har kurs mod Kina, men oppositione
Oprettet d. 26-08-2023