Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 07-10-2022   (Kina-Vesten)

USA indfører yderligere sanktioner mod Kinas chip-industri

Den 7. okt indførte USA yderligere sanktioner mod eksport af mikroprocessorer og udstyr til produktion af disse mod Kina.
Mens tidligere sanktioner var rettet mod specifikke firmaer som Huawei eller Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), så rammer de sidste sanktioner meget bredere - og er som en kommentator skriver ; en krigserklæring mod kinesisk chip-producenter.
Videre beskrives sanktionernes konsekvenser således :
"China’s most important semiconductor companies will be “destroyed, damaged, or circumscribed” (..)“No Chinese company, even peripherally involved in the semiconductor industry, is untouched,”

De amerikanske tech-sanktioner overfor Kinas tech-industri , er også rettet mod udenlandske selskaber, som f.eks. sydkoreanske Samsung og Taiwans "Taiwan Semiconductor Manufacturing Co "(TSMC), i det omfang disse benytter amerikansk teknologi til fremstilling af mikroprocessorer .
Sanktionerne er også rettet mod amerikanere som arbejder i den kinesiske chip-industri. De kan nu blevet tvunget til at vælge mellem arbejdet eller deres amerikanske statsborgerskab!

De amerikanske sanktioner begrundes med at avancerede mikrochips kan finde anvendelse i Kinas militær, og således udgør en direkte sikkerhedstrussel mod USA.
Mere reelt er det formentlig, at USA frygter at Kinas skal blive førende på det højteknologiske område i forhold til AI, robotteknologi, rumfart , telekommunikation m.v.
Sanktionerne kan derfor ses som et sidste og det mest omfattende forsøg på at gennemføre en såvel økonomisk , politisk og teknologisk afkobling i forhold til Kina.
Kinas førende chip-støberi "SMIC" har succes med deres 14 nm mikrochips, men har problemer med at komme under 10nm, efter de i dec. 2020 blev 'sortlistet' af USA.
Til sammenligning er TSMC og Samsung i gang med udviklingen af 3 nm chips.

Kilder / læs mere:
1) Tech war: China’s semiconductor ambition
2) BIS Issues New Export Controls Targeting
Oprettet d. 31-10-2022