Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 20-03-2023   (Xi-Jinping)

Xi Jinping besøger Putin

Mandag d. 20. marts indledte Xi Jinping et tre dages besøg i Moskva - sit første besøg her siden Ruslands invasion i Ukraine feb 2022.
Besøget kommer umiddelbart efter at Den Nationale Folkekongres i Beijing er afsluttet, og en ny regering dannet, og umiddelbart efter at den Internationale Domstol I Haug i sidste uge anklagede Putin for krigsforbrydelser i Ukraine og udstedte en arrestordre på ham.

Der er ingen tvivl om at det tre dage lange besøg skal tjene til at styrke samarbejdet mellem Kina og Rusland , som for lidt over et år siden indgik deres "venskab uden grænser" . Et samarbejde som for begge parter er mere afgørende nu end nogensinde før. Med et Rusland som er ramt af vestlige sanktioner og et Kina som er under stadig mere aggressiv e anklager fra Vesten. Begge parter har brug for hinanden - og for Kina vil adgangen til russiske fødevarer og energiråstoffer være helt afgørende i den - formentlig kommende - væbnede konflikt mellem USA og Kina.

Centralt i samtalerne vil være konflikten i Ukraine, hvor Kina vil søge at spille en rolle som fredsmægler, i forlængelse af de principper for sikkerhed og fred som Xi Jinping udstak for nyligt. Se mere her
Fra vestlige ledere ses Xi Jinpings besøg i Moskva som et diplomatisk cover-up eller politisk anerkendelse af en russisk præsident som er blevet internationalt isoleret under den vestlige sanktionspolitik.

Kilder / læs mere:
1) Forging Ahead to Open a New Chapter of C
2) China’s Xi stresses close ties with ‘dea
Oprettet d. 21-03-2023