Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 01-03-2023   (Kina-Vesten)

Ugens "Kina - Bashing" - TikTok

Oven i historien om at Kina "måske kunne overveje" at levere militært udstyr til Rusland , kom også historien om den kinesiske video-app Tik-Tok.

Kampagnen mod TikTok som er ejet af det kinesiske tech-firma ByteDance startede tilbage i 2020 og eskalerede sidste år 2022, hvor . Senator Josh Hawley fra Missouri i april 2022 betegnede TikTok som :"Trojan horse for the Chinese Communist party”.
Den 14. dec. 2022 vedtog Senatet et lovforslag der gjorde det muligt at forbyde TikTok på alle regeringsansattes telefoner. Forslaget blev fremsat af Michael McCaul som begrundede forslaget med at
"TikTok is a national security threat ... It is time to act, (...) "Anyone with TikTok downloaded on their device has given the CCP (Communist Party of China) a backdoor to all their personal information. It’s a spy balloon into their phone."
Forslaget blev endeligt vedtaget kort efter , og forbyder hermed brug af TikTok for alle regeringsansatte i USA.

Som USA så også EU . I slutningen af feb. 2023 at forbød EU kommissionen og Europa Rådet deres ansatte at anvende TikTok i denne uge fulgte EU parlamentet med og forbød TikTok appen på alle ansattes telefoner. Den danske regering og en række kommuner har ligeledes bedt deres ansatte om at slette TikTok fra deres arbejdstelefoner!


Hvorfor ..? Ja det er 'Huawei-historien' om igen. Da TikTok er et kinesisk produkt ... så associeres det med Kina Kommunistiske Parti , som man så antager i sidste ende KUNNE indsamle data om brugerne ... og da vi ved at data kan misbruges ( det gør vi jo også i Vesten) så udgør dette en 'sikkerhedsrisiko'.

Aftenens TV avis fulgte helt ukritisk med på historien - som altid fristes man til at sige. Her talte man med en 'ekspert i hybrid krigsførelse' fra SDU. Eksperten fremhævede her, at kineserne kunne lave målrettet 'propaganda' mod brugerne og at der var en åbenlyst sikkerhedsrisiko hvis et ungt menneske en dag ender som Forsvarsminister eller Statsminister og har en fortid på TikTok. Uha uha uha ...

Jeg tror ikke vi finder mere kompromitterende data på TikTok end på de vestlige sociale medier- men det er jo heler ikke pointen. Pointen her er vel igen at vi skal LÆRE AT FRYGTE KINA. Kun sådan vil vi være klar til at bakke op om den krig mod Kina som ... ja allerede er startet men også kan blive langt mere alvorlig end det vi ser pt med USA -EU og Rusland.

ps. I Aftenshowet på DR1 fulgte man op på historien om TikTok og her var eksperten også i studiet. På spørgsmålet om hvorvidt det ikke var den samme risiko for dataindsamling vi løber på Google, Facebook mv , var svaret, at disse programmer var styret af vores allierede , mens TikTok repræsenterede en andet system - som ikke deler vores værdier! Eksperten advarende indtrængende om hjernevask, politisk manipulation og meningsdannelse via TikTok , konspirationsteorier m.v
Værten takkede af med ordene "Tak for at gøre os skræmmende meget klogere"


P1 Debat på DR Lyd


På DR's P1 Debat program d. 9. marts fulgte man op på TikTok skræmmekampagnen. Her kunne man blandt andet høre Thomas Rohden - stifter af "Dansk Kina kritisk Selskab" - som på spørgsmålet om hvorfor det er et særlig problem at TikTok er kinesisk ejet, svarede:

"Kina har nogle ønsker om at trække verden i en retning der er stik modsat den danske. De ønsker en verden der ikke baserer sig på lov og orden, på samme måde som vi gør, og har nogle helt andre interesser (..)"
Lisbeth Bech Nielsen, IT-ordfører (SF) delte bekymringen omkring TikTok som et kinesisk produkt med følgende beskrivelse af Kina:
"Det kinesiske styre er totalitært og kunne finde på at misbruge informationer (...) Kina er i en liga for sig - øhh, det er et land hvor en milliard indbygger ..som har en kolossal magt og som måske er et af de mest totalitære samfund vi nogensinde har set ... og det går kun i den forkerte retning" og videre "Fordi Kina er en fjende af Vesten på mange måder , de vil et helt andet samfund"
(32-35 min )

Kilder / læs mere:
1) European Parliament latest EU body to ba
2) Aftenshowet - DR1
3) P1 Debat d.9.marts
Oprettet d. 11-03-2023