Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 15-02-2023   (Kina-Vesten)

Ballonkrigen - og nedskydning af 'UFO'er over USA

Mens Pentagon havde udtalt at den kinesiske ballon som først blev observeret over Montana, ikke udgjorde nogen fare eller trussel mod USA , så var der et politisk pres på præs. Biden om at reagere. Derfor blev ballonen nedskudt da den var svævet ud over østkysten af USA.
Mens kineserne havde beklaget uheldet med den løbske ballon så valgte udenrigsminister Blinken at optrappe situationen til en egentlig diplomatiske krise , ved at aflyse sit planlagte besøg i Beijing, og betegnede den forfløjne ballon, som:
“an irresponsible act and a clear violation of US sovereignty and international law” .
Spørgsmålet om andre landes suverænitet og international lov, plejer ikke at trykke amerikanerne når det kommer til at sende ledende politikkere ( Pelosi m.fl) til Taiwan og støtte separatistiske kræfter i en kinesisk provins.

Beslutningen om at nedskyde ballonen har nu tilføjet et direkte militært element til den eskalerende konflikt mellem USA og Kina. Den amerikanske reaktion på Ballon episoden kan således tjene til en forberedelse på den krig som USA øjensynlig ønsker med Kina.
I amerikanske medier er ballonen blevet tolket som et kinesisk forsøg på at teste USA's overvågning af luftrummet og dets reaktioner herpå. Spørgsmålet er dog - hvorfor Kina skulle ønske at fremprovokere en krig? I modsætning til de vestlige stormagter er Kinas udvikling til en økonomisk stormagt sket uden krigsførelsen eller militære angreb på andre lande. Kina har ikke været involveret i militære konflikter siden grænsekonflikten med Vietnam i 1978.


Ballonskydning .... og Northstream ?


I ugen efter nedskydningen af den kinesiske 'overvågningsballon' fulgte nu nedskydning af yderligere 3 'uidentificerede objekter´(UFO'er) over det nordamerikanske kontinent. Offentligheden har intet fået at vide om disse objekter og de forbliver pt. lige så fremmedartede som ja .. UFO'er.


Det er påfaldende at ballonskyderiet sker i dagene 9.-12 feb altså umiddelbart efter at Seymour Hershs artikel som hævdede at det var USA som stod bag sprængningen af Northstream 1-2 i slutningen af sept. 2022. Artiklen bliver mødt med tavshed i mainstreammedier - som havde travlt med UFO historierne ...
Men tag ikke fejl - også disse nedskydninger vil blive brugt i den ophidsede anti-kinesiske propaganda , til at underbygge 'narrativet' om den 'kinesiske trussel' ... vi afventer mere herom...

Kilder / læs mere:
1) The Geopolitics of the “Balloon Affair”
2) 4 flying objects have been shot down ove
Oprettet d. 22-02-2023