Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 01-02-2023   (USA)

Kinesisk luftballon over USA

Onsdag d. 1 feb observerede man en stor kinesisk luftballon over Montana i USA. Kineserne beklagede at vejrballonen var kommet ud af kurs og med vestenvinden drevet ind over USA luftrum.

Ballonen svævede i 18 km højde og var ikke umiddelbart til fare for lufttrafikken.
Amerikanske myndigheder og medier omtalte konsekvent ballonen som en 'overvågning eller spion' ballon, men Kina fastholdt at det var en meteologisk vejrballon.
Da ballonen lørdag d. 4 drev ud over havet ved Caroline valgte amerikanerne at skyde ballonen ned.
Nu afventer vi at høre hvad man så fandt af hardware i ballonen..? Vi får givetvis intet at vide herom.

Diplomatisk krise ...

Allerede torsdag meddelte amerikanerne at man på baggrund af ballonbesøget , aflyste den amerikanske udenrigsminister Blinkens planlagte besøg i Beijing her i feb. Amerikanerne fordømmer ballon-episoden som en krænkelse af USA's luftrum.
Om ballon-episoden nu bliver gjort til en "Saddam dræber kuvøsebørn" -situation får vi se. Medier som The US SUN giver den fuld gas med overskrifter som nedenstående:

Angiveligt har der også i Trumps præsidentperiode været 4-5 andre kinesiske balloner som har passeret henover USA uden at det har givet anledning til noget postyr. Nogle vil mene at USA havde brug for en sådan lille 'krise' og Biden kunne vise handlekraft ved at få ballonen skudt ned, og demonstrere at han er 'tough on China'. Andre vil vide at Blinken bare havde brug for en god undskyldning for ikke at mødes med kineserne, for at undgå endnu en ydmygelse som da han for godt et år siden mødtes med kineserne i Ancharore, Alaska.

Kilder / læs mere:
1) Kinesisk luftballon er skudt ned ved USA
2) RED DAWN How US and China could end up a
3) US media whips up anti-Chinese hysteria over balloon flight
Oprettet d. 08-02-2023