Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 02-08-2022   (Taiwan)

Nancy Pelosi besøger Taiwan

Trods gentagne advarsler fra de kinesiske myndigheder besøgte Formanden for Repræsentanternes Hus , Nancy Pelosi, tirsdag d. 2. aug 2022 Taiwan under sin officielle rundrejse i Sydøstasien.
Besøget indgik ikke i Pelosi's officielle rejseplan, og det var derfor usikkert om hvorvidt det ville finde sted. Men det gjorde det . Fra Det Hvide Hus forlyder det at hun ikke er opfordret hertil, men at man ikke kunne forhindre Formanden i at rejse hvor hun måtte ønske det ! Angiveligt har såvel Pentagon som Statsministeriet frarådet besøget, som uundgåeligt ville blive set som dybt provokerende af Beijing.


Pelosi mødes med Taiwans premierminister Tsai Ing-wenUnder Pelosi's møde med premierminister Tsai Ing-wen, udtalte Pelosi :
“Today the world faces a choice between democracy and autocracy,” .... “America’s determination to preserve democracy here in Taiwan and around the world remains ironclad.” Beijing reagerede da også øjeblikkeligt ved at afholde en omfattende militærøvelse i farvandet rundt om Taiwan. Hvilket - surprice - i vestlige medier blev omtalt som kinesisk aggression og en krænkelse af Taiwanesisk luftrum m.v. Ingen bemærkninger om at man ikke kan tale om krænkelser af noget som helst , al den stund at Taiwan ER en del af Kina og er anderkendt som sådan af mere end 180 lande på basis af FN resolutionen fra 1971.
Taiwan er i modsætning til hvad mange syntes at mene (!) ikke et selvstændigt land.

Kilder / læs mere:
1) Global Times
2) Læs Nancy Pelosis art i Wastington Times
Oprettet d. 18-08-2022