Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 23-05-2022   (Kina-Vesten)

Præs. Biden : USA vil bruge militærmagt for at forsvare Taiwan

Under sit første besøg i Asien efter overtagelse af præsidentposten i jan 2021, blev Biden, under en pressekonference i Tokyo spurgt af en journalist:
"You didn't want to get involved in the Ukraine conflict militarily for obvious reasons. Are you willing to get involved militarily to defend Taiwan if it comes to that?"
Hertil svarede Biden: .
"Yes, That's the commitment we made."
"We agree with the One China policy. We signed on to it, and all the attendant agreements made from there, but the idea that it can be taken by force, just taken by force, is (just not) appropriate,"

Det er angiveligt 3. gang at Biden udtaler sig om at USA vil involvere sig militært i Taiwan . Også denne gang måtte talsmænd for det Hvide Hus , efterfølgende glatte ud og fastslå at USA stadig accepterede 'One China' politikken.

USA har ingen forpligtigelser til at forsvare Taiwan, men har dog givet løfte om - i henhold til Taiwan Relations Act , at forsyne Taiwan med våben som gør det muligt for dem at forsvare sig selv.

De gentagne udmeldinger fra Biden om USA militære støtte i tilfælde af et kinesisk angreb, indebærer desværre en risiko for, at opmuntre de separatistiske kræfter på Taiwan til at erklære den kinesiske provins for selvstændig. En sådan udmelding ville føre til øjeblikkelig kinesisk intervention.
Der er desværre meget der tyder på at Taiwan bliver det næste 'Ukraine' . Ja jeg vil endda mene at Ukraine blot er forspillet til det egentlige opgør med Kina. Ruslands invasion af Ukraine har i første omgang fået samlet NATO omkring USA's lederskab, lokket nye ansøgere til (Sverige og Finland, og ophævelsen af det danske forbehold overfor EU's militære samarbejde), og med med Kina manglende fordømmelse af Ruslands angreb eller deltagelse i sanktionerne, vil Kina givetvis blevet gjort til medskyldig i krigen og det nederlag som syntes uundgåeligt for Ukraine / Vesten.

Kilder / læs mere:
1) Biden''''''''s new stance of strategic c

Oprettet d. 06-08-2022