Kina foredrag

Kina noter:

OBS - Har ikke fået programmeret en metode til direkte at dele artiklen -
så du må blot kopiere URL ( altså linket) fra din webbrowser ... ;-)
d. 26-04-2021   (Xinjiang)

Kampagnen mod Xinjiang

I årende efter 2017-18 har der i de vestige medier været et stigende fokus på krænkelser af menneskerettigheder i den autonome provins Xinjiang - i det vestlige Kina.

Kritikken har handlet om følgende menneskerettighedskrænkelser :

  1. fangelejre / koncentrationslejre (kinesisk: genuddannelsescentre) hvor 1-3 mio. Uyghurer holdes tilbage mod deres vilje
  2. Religiøs forfølgelse af muslimer - med nedrivning af Moskeer, forbud mod langt skæg, faste og andre religiøse udtryk
  3. Uyghurer som udsættes for kommunistisk idoktrinering og tvinges til at lære mandarin og at lovprise Kinas Kommunistiske Parti
  4. Tvangsarbejde / børnearbejde ikke mindst i bomuldsindustrien i Xinjiang
  5. Unge piger som tvinges til at forlade deres familier og tage arbejde i Kinas østlige provinser
  6. Tvangs sterilisation af Uyghur kvinder

Ovenstående samles i 2020 i beskyldninger om et reelt FOLKEMORD mod muslimske Uyghurer i Kinas Xinjiang provins.


Disse historier er blevet gengivet i alle vestlige medier i de seneste 3-4 år. Fælles for historierne er at de baserer sig på ganske få kilder , hvor enkelte navne går igen og igen.

Det gælder ikke mindst den tyske antropolog Adrian Zenz (f. 1974). Adrian Zenz er medlem af organisationen "Victims of Communism Memorial Foundation" grundlagt i 1993 i Washington, USA. Organisationen har til formål at udbrede kendskabet til socialismen og kommunismens forbrydelser og frihedsbenægtende ideologi.
Adrian Zenz er deres 'Kina-ekspert' og har skrevet en lang række kritiske artikler om Xinjiang (1). Adrian Zenz har også skrevet en lang række artikler for organisationen 'Jamestown Foundation' (2) samt i Foreign Affairs (3) og hans studier danner også baggrund for artikler i The Economist (4). Det er også Adrian Zenz som i 2020 publicerede en rapport om tvungen sterilisation og fødselskontrol i Xinjiang - og som danner grundlag for de nyeste anklager om et kinesisk Folkemord i Xinjiang (5)

En anden vigtig kilde bag rapporterne om undertrykkelsen af Uyghurerne er forskellige aktivist organisationer som Chinese Human Rights Defenders og interviews med Uyghurer som i dag lever i lande udenfor Kina - blandt andet i Tyrkiet, USA og Australien.

De ofte viste sattelitbilleder af formoede 'koncentrationslejre / fængsler' i Xinjiang er ikke mindst blevet formidlet af den 24-årige australske Nathan Ruser - som via Google Earth - angiveligt har lokaliseret flere hundrede fængsler i Xinjiang. Nathan er tilknyttet Australian Strategic Policy Institute som data analytiker. (6)Fortsættes senere..

Henvisninger:


1) victimsofcommunism.org
2) jamestown.org

3) www.foreignaffairs.com

4)www.economist.com


5)www.researchgate.net
6) www.aspi.org.au (1. nov 2018)
Oprettet d. 26-04-2021 08:00:59